Mai és massa tard Anna

#MaiÉsMassaTard

La intersecció de gènere i edat exposa a les dones grans a doble discriminació i violació dels drets humans a causa de l’impacte acumulat del sexisme i l’edatisme. Les violències vers les dones grans són un problema social específic i de gènere a tot el món i l’abast i la prevalença d’aquestes violències és enormement alta a Europa. A Espanya, el 12,5% dels feminicidis són dones majors de 60 anys i un informe recent revela que el 40% de les dones en situació abusiva han patit violència des de fa més de 40 anys; i el 27%, entre 20 i 30 anys. A més, el 56% afirma haver mantingut relacions sexuals contra de la seva voluntat per por a l’abusador i 7 de cada 10 han patit violència econòmica.

En aquest context i des de la nostra experiència directa proporcionant suport a les dones grans, vam llançar la campanya #MaiÉsMassaTard amb l’objectiu de visibilitzar les violències masclistes vers les dones grans, mostrar la falta de compromís social per afrontar-la i servir de motor de consciència pels qui prenen decisions, la ciutadania en general i dones que han estat o estan passant per una situació similar a partir de la veu i l’experiència de 3 dones que han estat acompanyades al nostre programa d’assessorament. La campanya afirma “Mai és massa tard” perquè el dret de les dones a viure una vida lliure de violència no disminueix amb l’edat.

La campanya inclou 4 vídeos, 1 spot principal i 3 històries personals i també està disponible en subtítols en castellà i anglès als mateixos canals. Podeu veure tots els vídeos a la nostra llista de YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL0YHXmWnRFRX–LOEyPdFAORk6ls2spVB

Sense comentaris

Envieu un comentari