Xerrada participativa per abordar la salut de les dones des dels feminismes

La Fundació Aroa i European Alternatives co-organitzen Mirada feminista en la promoció de la salut de les dones en el context actual de la COVID-19, un esdeveniment assembleari per debatre, compartir i donar respostes sobre les afectacions generades,  per la pandèmia  que han patit i/o pateixen les dones i l’impacte real, en la seva salut global, amb una mirada feminista i de construcció conjunta.

A més, de la participació ciutadana, l’esdeveniment comptarà amb la ponència de Maite Cayuela Torrella, presidenta de Fundació Aroa i experta en atenció psicosocial en dones i persones grans i Susana Rodríguez Pereiro, psicòloga responsable de l’àrea d’atenció a la dona de l’entitat.

La xerrada tindrà lloc el dijous, 9 de desembre a les 18h al Centre Cívic Sagrada Família C/ de Provença, 480, 08025 Barcelona

Una iniciativa europea

L’esdeveniment s’emmarca dins del projecte Assemblies of Solidarity o assemblees de solidaritat. Aquesta és una iniciativa europea que té l’objectiu de connectar la ciutadania desproporcionadament afectada per la pandèmia de la COVID-19 a Europa i posa l’accent a buscar solucions col·lectives.

El projecte consisteix en l’organització d’una sèrie xerrades ciutadanes a diverses ciutats europees on participants i ponents poden aportar reflexions sobre temes clau amb relació a democràcia i drets fonamentals, salut, medi ambient i drets socials. Les assemblees culminaran als Transeuropa Festival.

Promovent la salut des d’una perspectiva feminista i participativa.

L’assemblea organitzada a Barcelona se centrarà en posar de manifest i buscar alternatives per fer front a com és la realitat actual de l’impacte de la pandèmia en la salut de les dones i el seu benestar, que sumat als efectes directes associats a una major exposició al contagi de la malaltia, s’han manifestat amb un agreujament de la situació de la seva vulnerabilitat en àmbits com els socials i l’econòmic, el que es vincula directament amb l’increment de les desigualtats que aquestes pateixen i que impacten en la seva salut a tots els nivells i de manera integral.

A la xerrada del dijous, 9 de desembre, reflexionarem, conjuntament amb les persones participants, sobre les conseqüències a curt i llarg termini de la COVID-19 en les dones i la seva salut, la importància de visibilitzar-ho i la necessitat d’una mirada feminista per a la promoció dels drets humans i la salut de les dones en el context actual.

Un dels objectius principals de l’esdeveniment és donar veu a les persones participants, qui podran plantejar idees, propostes i recomanacions per pal·liar l’impacte de la pandèmia en les dones i iniciar la recuperació des d’un angle feminista.

A més, el diàleg comptarà amb la participació de Maite Cayuela Torrella i Susana Rodríguez Pereiro, que ens oferiràn una perspectiva d’atenció holística i integral en els moments de crisi i adversitat  amb dones i persones grans, des de la Salut i els Drets Humans.

L’esdeveniment és gratuït i tindrà lloc al Centre Cívic Sagrada Família de 18 a 20h.  Inscripcions ja estan disponibles. ja.cat/25N912SF

Una iniciativa de:

Organitzat per:

Finançat per:

 

Sense comentaris

Envieu un comentari