Què fem
Envelliment saludable

A Fundació Aroa treballem per millorar la qualitat de vida de les persones grans. Promovem l’envelliment actiu, l’enfortiment de la xarxa social i comunitària i l’intercanvi intergeneracional. En el desenvolupament de la nostra tasca, busquem prevenir les situacions de solitud i aïllament social amb què es poden trobar les persones grans.

ELS NOSTRES PROJECTES
Acció socioeducativa per a la prevenció de la soledat i la promoció de l’envelliment actiu.

Les persones participants es converteixen en protagonistes i creadores d’un documental que recull històries de vida de persones grans. El projecte vol aprofitar el potencial de la comunicació audiovisual per afavorir l’intercanvi intergeneracional. Un cop finalitzat, el documental es projecta en centres educatius i centres cívics, i transmet el valor dels sabers i experiències de vida de les persones grans al conjunt de la societat.

Savieses càmera en mà
Vincles
Prevenció de la solitud no desitjada.

És una iniciativa d’intervenció comunitària que té com a objectiu reduir el risc d’aïllament i deteriorament de la salut física, mental, emocional i social de les persones grans. En el marc de Vincles, es treballa per promoure la participació d’aquest col·lectiu, acompanyar l’envelliment actiu, crear xarxes i reforçar vincles sociofamiliars.

Vincles
Incidència internacional
Impulsem i participem en projectes internacionals d’incidència política, especialment en els àmbits de salut, envelliment, dones i gènere.

En l’àmbit de les persones grans i l’envelliment, som una entitat acreditada al Grup de Treball sobre Envelliment de les Nacions Unides, des d’on incidim per avançar cap a una Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones Grans, en aliança amb organitzacions d’arreu del món. Aquest treball l’articulem també des de la Comissió sobre Envelliment de Nacions Unides, a Ginebra.

A més, participem activament de la xarxa mundial Global Alliance for the Rights of Older People (GAROP) i, a nivell europeu, formem part d’AGE Platform Europe.

Incidència internacional