Què fem
Salut comunitària

La tasca de la Fundació Aroa es centra en reduir l’abast i l’impacte dels trastorns psicosocials. Treballem per oferir recursos d’atenció directa per a persones que es trobin en situacions de vulnerabilitat, així com per promoure una salut integral a través de la sensibilització, la prevenció, la recerca i la incidència.

Els nostres recursos són accessibles de manera gratuïta o amb una petita aportació, i es troben a disposició tant de persones com de la xarxa de serveis públics i entitats.

Salut comunitària
ELS NOSTRES PROJECTES
Servei d’Atenció Psicosocial
Atenció terapèutica individual, de mitja o llarga durada, dirigida a persones en situació de vulnerabilitat.

És un servei que se centra en la detecció precoç i l’atenció holística i integrativa dels trastorns psicosocials. L’atenció s’orienta a la promoció de les habilitats personals per a la gestió de situacions de dificultat, així com al treball dels recursos de cura de la pròpia salut i benestar.

Servei d’Atenció Psicosocial
Respira
Promoció de la salut comunitària.

Amb el projecte Respira, les persones poden millorar el seu coneixement sobre els factors de risc per a la salut, i incorporar hàbits i estratègies d’autocura i gestió de l’estrès. Es treballa especialment la cura de la salut emocional en moments d’adversitat o canvi vital.

En el marc de Respira, es realitzen activitats en diferents barris. Es tracta de xerrades i trobades de la Xarxa de promoció de la salut, espais de respiració i relaxació, o tallers d’Artteràpia. Si hi vols participar, consulta el nostre calendari d’activitats.

Respira
Cuidem i ens Cuidem
Resposta a l’afectació psicosocial i emocional derivada de la cura de les persones amb malaltia crònica o dependents.

Amb el projecte Cuidem i ens Cuidem promovem espais de suport a les persones cuidadores. Potenciem l’autocura i la coresponsabilitat en les cures, i impulsem accions formatives per prevenir i fer front a les possibles conseqüències negatives en la salut, la vida familiar i la vida social de les persones cuidadores.

Millorar la qualitat de vida i la salut integral de les persones cuidadores, posar en valor el treball de cures i visibilitzar la necessitat de democratitzar les cures són els principals objectius d’aquesta iniciativa.

Cuidem i ens Cuidem
Wankja
Investigació sobre eines d’educació pel desenvolupament, procedents del coneixement ancestral de la humanitat i conservades pels pobles indígenes.

La recerca té l’objectiu d’identificar alternatives metodològiques d’educació, acció social i promoció de la salut des d’un enfocament d’autonomia, participació i empoderament de les persones.

El projecte permet sistematitzar eines que s’inclouen a la metodologia d’acció de l’entitat, especialment en els projectes adreçats a la infància i a les dones, i que contribueixen a la construcció d’una societat basada en els drets de les persones, la igualtat, la dignitat i la justícia.

Wankja
Espai 210
Gestió i programació d’activitats del centre sociocultural Espai 210.

Des de l’any 2012 gestionem i programem les activitats del Casal de barri Espai 210, situat a Barcelona i de titularitat municipal. Fundació Aroa som una de les entitats cofundadores de l’Espai, i formem part de la junta de l’entitat gestora Associació Xarxa Dosdeu. 

L’Espai 210 és un equipament nascut de la lluita del teixit associatiu del barri per poder gaudir d’un punt de trobada, que faciliti el treball en xarxa entre les diverses entitats, els veïns i veïnes. Ofereix espais i activitats en què es promou l’intercanvi, la creació i el voluntariat, i dóna resposta a les necessitats i les demandes del veïnat del barri, de manera participativa i inclusiva.

Espai 210